ZABORAVLJENE DJEČJE IGRE NA OTVORENOM – S DRUŠTVOM U PARKU

Za zabavu u parkićima tokom ljetnih praznika, predlažemo vam dvije zabavne igre. Može vas igrati 2-3, a može biti i puno više igrača. Pozovite i djecu koju ne poznajete da vam se pridruže jer ćete tako steći nove prijatelje i još se bolje zabavljati.

U igri „ledena baba“ igrač lovi druge igrače. Koga uspije dodirnuti ostaje „zaleđen“, odnosno mora zadržati položaj u kojem je bio kad ga je „ledena baba“ dotaknula. „Odlediti“ ga mogu drugi igrači svojim dodirom, ali istovremeno moraju paziti da oni ne budu „zaleđeni“. Tek kada uspije „zalediti“ sve igrače igra je gotova, a onaj tko je najveći broj puta bio „zaleđen“ postaje nova „ledena baba“.

„Crne kraljice“ ćete se igrati tako da se svi stanete u niz, jedan do drugog, na određenoj udaljenosti iza igrača koji izgovara: „Crna kraljica 1,2,3!“ i to svaki puta drugačije tako da drugi igrači ne mogu znati kad će izgovoriti do kraja i okrenuti se. Dok on govori, igrači mu se nastoje što više približiti, ali su u stalnoj opasnosti da će ih on, naglo se okrenuvši, vidjeti u pokretu. Ako su uhvaćeni kako se kreću, moraju se vratiti na početak, na zamišljenu liniju starta. Pobjednik je onaj tko prvi uspije dotaknuti „crnu kraljicu“ i onda on vodi igru.

djeca-skacu
Recent Posts