MEDVJEDIĆI UPOZNAJU PLITVIČKA JEZERA

Medvjedići Goranka i Goran imaju uzbudljiv život jer ih njihova majka, medvjedica Gora vodi u razne krajeve Hrvatske kako bi upoznali njezine prirodne ljepote, životinjski i biljni svijet.

U novoj priči „Medvjedići upoznaju Hrvatsku – Plitvička jezera” stižu u naš najpoznatiji nacionalni park, u posjet Gorinoj sestri Lici, koja također ima malog medvjedića – Likana. Lika oduševljeno dočekuje goste i priča im legendu o Crnoj kraljici i nastanku Plitvičkih jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera vrvi životinjskim svijetom! Dok upoznaju Donja i Gornja jezera, medvjedići su vidjeli crnog i pjegavog daždevnjaka, zmiju otrovnicu riđovku, vjeverice, vuka, potočne rakove, pastrve, divljeg mačka, vodenkosa, jazavce, vodenu zmiju ribaricu, divlje patke i divlje praščiće, risa i saznali kako se zovu pojedine endemske biljne vrste.

Medvjedići su se zabavljali kupanjem u bistroj vodi, obilaskom prave prašume i penjanjem na vrhove iznad Jezera s kojih se pružaju lijepi pogledi. Kad su ogladnili, poslastili su se medvjeđim lukom i kupinama.

U trenutku rastanka, svaka medvjeđa obitelj krenula je drugim putem upoznati hrvatsku Liku. A o tome će pak pričati naša nova slikovnica…

Slikovnicu i bojanku „Medvjedići upoznaju Hrvatsku – Plitvička jezera” potražite u Hlapićevom online dućanu!

slik_boj_1200x628
Recent Posts
Tradicijske drvene igračke - Hlapićev dućan