IGRAČKE S KAKVIMA SE JOŠ NISTE IGRALI

Tko je posjetio Hrvatsko zagorje i oduševio se tradicijskim igračkama lijepih boja napravljenima od drva, možda ne zna da iste takve može pronaći u Hlapićevom online dućanu!

Začudit ćete se nekim starim nazivima: “kredenac”, “zipka”, “škrinja”…Tako su ih nazivale naše bake, a niti ih danas možemo zvati drugačije je im ta imena tako dobro pristaju.

Djevojčice će se oduševiti “kredencama” ukrašenima “licitarima” u kakvima se nekada u kuhinji držalo posuđe, pribor za jelo i kuhinjske krpe. I ovim minijaturama mogu mu se otvoriti vrata i imaju dvije police. Za svoje lutkice mogu složiti cijelu sobu u kojoj će stajati ormar, komoda s ladicom i ogledalom, stol i stolice, krevet i “zipka” u kojoj se nekada njihalo dijete kako bi se uspavalo. U škrinjicu za nakit mogu spremiti svoje ukosnice i druge drage sitnice.

Dječake će zainteresirati drveni autići, kamioni, avioni, helikopter, vlak i traktor s kakvim se još nisu igrali, ali i simpatični konjić.

A za muzikalne – tradicijska glazbala tamurica, bisernica i brač.

Ove neobične i sasvim posebne igračke napravili su pravi majstori koji su ih oblikovali u drvu, a potom obojali lijepim šarenim motivima.

Klikni i ti na Hlapićev online dućan i odaberi tebi najljepšu tradicijsku igračku Hrvatskog zagorja!

Tradicijske drvene igračke - Hlapićev dućan
Tradicijske drvene igračke
Recent Posts