POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE

pnz-slika700

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE je akcija koja već više od 20 godine prati generacije prvašića u njihovim prvim tjednima odlaska u školu i, za veliki broj njih, u njihovim prvim samostalnim koracima u prometu.
Hlapić, Gita i njihovi prijatelji dobre savjete imaju za svu djecu koja su sudionici u prometu i pokazuju primjerima kako se sigurno kretati u prometu.
Projekt POŠUJTE NAŠE ZNAKOVE u vrijeme počekta školske godine međutim samo doseže vrhunac aktualnosti, a njegove su poruke podjednako važne svakoga dana u godini i nikada ne postaju suvišne,
Slogan POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE poziv je i vozačima na poseban oprez na mjestima gdje se kreću djeca i dodatno usporavanje vožnje kao i na bespogovorno poštivanje prometnih znakova. Vozači mogu dodatno pridonijeti sigurnosti svakog djeteta koje susreću na prometnicama svojim iskustvom odrasle osobe i jasnim razumijevanjem situacija u prometu i opasnosti koje mogu iskrsnuti u određenom trenutku.
I kako je Akcija postala tradicionalnom tako je i apel POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE ušao u naše svakodnevne razgovore kad želimo ukratko ukazati na potreban oprez koji se očekuje ne samo od djece, ne samo od vozača, već od svakog sudionika u prometu.