MOJ NOVI HOBI: TRČANJE SA ZMAJEM

zmaj-mala

Lijepi topli dani idealni su za zabavu sa zmajevima koji lete. Provodit ćete vrijeme na otvorenom, trčati i razvijati svoju spretnost u upravljanju zmajem.

Za ovaj hobi trebat će ti zmaj kojeg možeš napraviti i sam, a trebat će ti:

-dvije drvene letvice, kraća i duža

-špaga/konopac

-tvrđi papir ili najlon

-škare

-ljepilo

-boje

Zamoli starije za pomoć!

Na početku spoji špagom drvene letvice špagom u formu križa, a potom špagom poveži vrhove letvica. Pripremljenu drvenu konstrukciju položi na papir ili najlon i opcrtaj papir/najlon na način da na potezima gdje špaga spaja pojedine vrhove konstrukcije ostaviš cca 2 cm viška na papiru/najlonu jer ćeš rubove presaviti preko špage i zalijepiti i na taj način razapeti i fiksirati papir/najlon.

Potom ga oboji kako god ti želiš i tvoj će zmaj biti jedinstven!

Da bi zmaja mogao vući i upravljati njime sveži 2 kraća komada špage i jedan dugačak za vrhove konstrukcije zmaja: dugačak sveži za zmajev vrh, a kraće za njegove stranice te ih sve međusobno poveži.  Duži kraj ćeš držati u ruci i upravljati zmajem.

Rep zmaja možeš dodatno ukrasiti vežući špagu koju si prethodno ukrasio šarenim papirićima, mašnama….

Za zabavu sa zmajem odaberi mjesto na otvorenom gdje u blizini nema drveća i stupova rasvjete kako ti zmaj ne bi zapeo ili se oštetio.

Biraj dane kada puše vjetar, ali ne prejako, kako bi zmajem mogao lako upravljati, vodeći ga da pluta po nebeskim visinama. Sigurno ćeš kroz ovaj hobi upoznati i druge “zmajaše” s kojima ćeš se natjecati u spretnosti upravljanja zmajem.

Recent Posts