MEDVJEDIĆI IZ GORSKOG KOTARA

medvjedici-01

Ljubitelji prirode, životinjskog svijeta i izleta sigurno su zamijetili projekt Croatia filma “Medvjedići iz Gorskog kotara”.

To je priča o medvjedici Gori i njezina dva medvjedića, Goranki i Goranu, koje vodi stazama kroz Gorski kotar i upoznaje ih s krajem koji je njihov dom, kako bi ih pripremila za samostalan život.

Kreću od Mrkoplja prema Fužinama, Lokvama, Risnjaku, Gerovu, Čabru, Delnicama, Skradu, Brod Moravicama, Vrbovskom i Ravnoj Gori da bi se potom vratili u svoj brlog jer zima je na pragu…

Na svom proputovanju, medvjedići će susresti druge životinje s kojima će dijeliti goranske šume i planine, naučit će nešto o biljkama, a čut će i priče svoje mame o povijesti Gorskog kotara, o ljudima koji su tu nekada živjeli i s obronaka promatrati naselja, sve jedno ljepše i živopisnije od drugog.

Vidjet će i brojne prirodne ljepote: Nacionalani park Risnjak, visoke planinske vrhove, špilje, kanjone, Čarobnu dolinu leptira, jezera, rijeke i potoke…
Dok putuju, majka Gora ih često pita što im se najviše sviđa, a medvjedići se od brojnih doživljaja ne mogu odlučiti za najljepši, jer im je lijep – cijeli Gorski kotar.

I zaista, draga djeco, Gorski kotar jedan je od najljepših dijelova naše domovine, iako bi, kad bi nas pitali što nam se u Hrvatskoj najviše sviđa, teško pronašli odgovor jer je cijela naša zemlja lijepa, prelijepa.

Slikovnice u dva dijela i bojanka “Medvjedići iz Gorskog kotara”, šalice (3 različita motiva), drvene bojice i Čarobne drvene bojice, puzzle, blokiće, privjeske i igru na ploči “Veliko putovanje” možete potražiti u Hlapićevom online dućanu.

Gorski kotar lijep je u svako godišnje doba; ljeti za vrućih dana pruža nam osvježenje i ugodni boravak u prirodi pod stablima drveća, u proljeće i jesen mami nas šetnjom u šumama i uživanju u šumskim plodovima, a zimi kada padne snijeg, zapanjuje ljepotom. Vjerujemo da će priča o medvjedićima ovog ljeta i vas povesti na otkrivanje Gorskog kotara.

Sve koji žele saznati više o projektu “Medvjedići iz Gorskog kotara” i životu medvjeda pozivamo da posjete web stranicu projekta www.medvjedici.eu.

Recent Posts