IDEJA ZA ROĐENDANSKU ZABAVU: KULINARSKI PARTY

kulinarski-pary-mala

Djeco, ukoliko volite zavirivati u kuhinju, rado pomažete dok se kuha i već učite pripremu jednostavnih jela, kulinarski party može biti odlična ideja za vašu rođendansku proslavu (ili za neko drugo okupljanje s prijateljima).

Sve počinje s pozivnicom. Predlažemo da je osmislite u formi recepta (tekstualno), te pritom nadodate neki crtež povezan s kuhanjem: lonac, kuhaču, pregaču, kuharsku kapu i sl.

Uz pomoć starijih osmislite što će se kuhati. Neka meni bude jednostavan i neka uključuje predjelo, glavno jelo i desert. Potom, kad napraviš i listu prijatelja koji su potvrdili dolazak, podijeli zadatke za svakoga od njih te ispiši na karticama da svatko zna što (i kako) treba napraviti.

Ukoliko će biti potrebno rukovanje štednjakom, pećnicom ili drugim kućanskim aparatima, to prepustite odraslim osobama. Preporuka je, osmisliti jela koja će se izraditi uz što manje kuhinjskih pomagala: najviše ručicama, žlicama, kuhačama….

Za svakog gosta pripremi kulinarsku kapu koju si izradio u tjednima prije rođendana i nabavi im pregače.

Kako bi rođendanska zabava bila što interesantnija, osmisli i neke „kulinarske igre“. Npr. pripremi nekoliko vrsta voća i stavi ih u tamnu vreću. Svaki sudionik igre, povezanih očiju zavlači ruku u vreću, izvlači po jednu voćku i opipom pokušava pogoditi o čemu je riječ. Da bi igra bila interesantnija, biraj voće koje je slično po izgledu/opipu i pronađi voće neobične forme koje se neće tako lako pogoditi. Ili, pripremi dvije velike zdjele, jednu napuni npr. brašnom, a zadatak igrača je da grabilicom premjesti sadržaj iz jedne u drugu zdjelu u što kraćem roku – povezanih očiju. Pripremi sitne poklončiće za pobjednike.

Uredi prostor u kojem ćete se zabavljati kulinarskim detaljima: objesi nekoliko pregača, isprintaj meni na velikom papiru, objesi natpis „U kuhinji s ….(tvoje ime)“, upotpuni balonima i…atmosfere neće nedostajati.

Ukoliko imaš vrt ili veći balkon, kulinarski party na otvorenom bude li lijepo vrijeme bit će još bolja zabava!

Sretan rođendan i dobru zabavu žele ti Hlapić i Gita!

Recent Posts