POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE!

PNZ_jumbo

Na početku svake školske godine akcijom POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE skrećemo pozornost vozačima na prisutnost nove generacije prvašića u prometu, a djecu tijekom prvih tjedana samostalnog kretanja u prometu podučavamo najvažnijim prometnim pravilima.

Hlapić, Gita i njihovi prijatelji imaju dobre savjete i pokazuju primjerima kako se sigurno kretati u prometu.

Početkom školske godine projekt POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE samo doseže svoj vrhunac iako su njegove poruke podjednako važne svakoga dana u godini i nikada ih nije suvišno ponavljati.

Vozače u tjednima pred nama pozivamo na dodatan oprez na mjestima gdje se kreću djeca, usporavanje vožnje kao i na bespogovorno poštivanje prometnih znakova. Vozači mogu dodatno pridonijeti sigurnosti svakog djeteta koje susreću na prometnicama svojim iskustvom odrasle osobe i jasnim razumijevanjem situacija u prometu i opasnosti koje mogu iskrsnuti u određenom trenutku.

Iduće godine obilježit ćemo 30 godina (! :)) provođenja ove akcije tako da ne čudi što se apel “POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE!” udomaćio u našim razgovorima kad god želimo ukratko ukazati na potreban oprez koji se u prometu očekuje ne samo od djece, ne samo od vozača, već od svakog sudionika u prometu.

Vozači, pješaci, biciklisti, vozači romobila, odrasli i djeco, POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE!

Recent Posts