ZABORAVLJENE IGRE NA OTVORENOM: HLAPIĆ VOLI IGRU SKRIVAČA

Ljeto je, vrijeme provodimo na otvorenom pa je to prilika da se prisjetimo nekih već zaboravljenih igara. Ostavite na trenutak vaše mobitele i računala, pronađite ekipu za igranje i zaigrajte – igru skrivača!

U igri skrivača može sudjelovati velik broj igrača. Odredite mjesto gdje će jedan od vas „žmiriti“ i brojati do nekog broja dok će drugi pokušati pronaći najbolje mjesto za sakriti se. To može biti zid neke kuće, stup javne rasvjete i sl. – zovite ga „cilj“.

Brojati može: 1-2-3-4…20 ili 5-10-15-20-25…100. Nakon što završi, vikne „Ja idem!“ i počinje tražiti druge igrače na mjestima koja se čine kao dobra skrovišta.

Pronađe li skrivenog igrača, trče zajedno prema „cilju“. Stigne li sakriveni igrač prvi, dodirnuvši „cilj“ – „spašen je“. Ukoliko ga „brojač“ pretekne i dodirne „cilj“ prvi, slijedeću igru će on brojati i tražiti ostale.

Dok „brojač“ traži igrače, oni polako izlaze iz svojih skrovišta i trče „cilju“. Zapazi li „brojač“ nekoga kako trči prema „cilju“, može ga pokušati preteći i stići na „cilj“ prije njega te će onda taj igrač brojati slijedeću igru.

Igra je posebno atraktivna predvečer kada se lakše pronalaze mjesta za skrivanje. Pokušajte, zabavno je i…dobro ćete se natrčiti!

Recent Posts