NAPRAVI S HLAPIĆEM: ADVENTSKI VJENČIĆ

adventski-vijenac-920px

Približava se advent koji započinje ove nedjelje. U mnogim će se domovima slijedećih tjedana viđati adventski vjenčići, neki na stolu, a neki na ulaznim vratima stanova i kuća.

Oni koji uživaju u blagdanskom vremenu, uzdisat će pri pogledu na raskošne i lijepe vjenčiće, s posebnom pažnjom odabrane svijeće, mašne i druge ukrase.

I dok će neki vjenčiće kupiti, oni kreativniji odlučit će složiti ga sami. Budite i vi među njima! Sigurno ste se prošlih godina pitali: mogu li to napraviti sama/sam? Kako ne, evo, Gita će pomoći i dati savjet. Možete se držati njezinih uputa ili pak neka njezin vjenčić posluži samo kao ideja, a dalje neka vas odnese KREATIVNOST! I, veselite se!

Gita će za adventski vjenčić trebati:
-prsten od stiropora ili slame promjera oko 25cm
-grančice bora
ljepilo ili žicu
-ukrasne trake
-razne ukrase – kuglice za bor, češere, suho cvijeće i voće i sl.
-šarene papiriće

Uz pomoć odrasle osobe, oko prstena od stiropora ili slame ljepilom ili žicom učvrsti grančice bora. Nakon toga neka ti odrasla osoba pričvrsti držače za svijeće. Mjesta za držače svijeće si naravno odredio ti!

Nakon toga, kreacija kreće dalje. Sada možeš odlučiti na koji ćeš način ukrasiti vjenčić: kuglicama, ukrasnim vrpcama, mašnicama, suhim voćem, češerima, kestenima i drugim ukrasićima koje možeš izraditi od šarenih papira.

Na samom kraju stavi svijeće na držače i tvoj adventski vjenčić je gotov. Oprez, svijeće ne smiješ nikada paliti sam, bez prisustva odraslih osoba! No, ukoliko na vjenčić staviš svjećice na baterije, moći ćeš ih upaliti i sam.

Zar nije zadovoljstvo napraviti nešto sam!

Recent Posts