HLAPIĆEVCI, PRIPREMITE BICIKLE I PONOVITE PROMETNA PRAVILA!

HiG_na_biciklima

Ah, proljeće.., idealni dani za vožnju biciklom! Društvo je spremno za izlazak na dva kotača, no, je li spreman i vaš bicikl?

Nakon što je cijelu zimu stajao u spremištu, prije prve vožnje bicikl treba očistiti, oprašiti i provjeriti stanje kočnica, guma i svih drugih važnih dijelova. Tek nakon što ste sve to napravili, možete se prepustiti uživanju u vožnji.

Sva djeca – biciklisti, podsjeća Hlapić, trebaju poznavati i osnovna prometna pravila, prije svega da je vožnja biciklom dozvoljena samo po za to obilježenim biciklističkim stazama ili trakama na kolniku ili uz desni rub kolnika. Ukoliko vas je više na biciklima, uvijek se je potrebno kretati u koloni, jedan iza drugog.

Djeca – biciklisti smiju se voziti cestom tek s navršenih 14 godina ili s 9 godina ako su u pratnji osobe starije od 16 godina ili su osposobljena u školi za upravljanje biciklom i za to imaju potvrdu. I to, obavezno uz korištenje zaštitne kacige!

Našim Hlapićevcima, koji će se najvjerjatnije voziti biciklističkim stazama koje su odvojene od kolnika ili u rekreativnim zonama, također želimo skrenuti pozornost na potreban oprez!

Pozivamo vas da se ne vozite biciklima na mjestima gdje ljudi šeću, posebice naši stariji sugrađani i roditelji s malom djecom jer biste ih mogli ozlijediti.

Ukoliko ste maštoviti, svog dvokotačnog ljubimca možete i urediti kojim originalnim detaljem kako bi se razlikovao od svih drugih bicikala. Vodite računa da ne stavljate na njega ništa što nećete ponovno moći skinuti, ukoliko vam se više neće svidjeti. Djevojčice bi mogle na drške upravljača zavezati neku ukrasnu mašnicu ili neki svjetlucavi detalj ili pribaviti košaricu u koju mogu staviti osobne stvari, a dječaci će se radovati boljem prednjem i stražnjem svjetlu, novim “mačjim očima” ili zvoncu atraktivnih boja.

Dobro se zabavite i rekreirajte!

Recent Posts