MEDVJEDIĆI U POSJETU LIPIKU

Medvjediće nemirnog istraživačkog duha Goranku i Gorana, medvjedica Gora vodi u novu avanturu, u mjesto gdje žive konji koji se rađaju tamni, a kad odrastu postanu bijeli – u Lipik na Ergelu lipicanaca.

U ovoj lijepoj priči za djecu „Medvjedići i ždrijebe iz Lipika“, medvjedići će na Ergeli upoznati konjića Dravka, a njihov će susret nakon prvotne nesigurnosti i straha, prerasti u prijateljstvo. On će ih upoznati sa stanovnicima Ergele: konjima lipicancima čudnovatih imena, psima, mačkama, vrapcima i patuljastim jarcem. Od Dravkove majke, kobile Gaete saznat će o lipicanskoj pasmini, kakav je njihov život na ergeli i što najviše vole jesti, o povijesti Ergele i kako je stradala u Domovinskom ratu, o gradu Lipiku, njegovim izvorima ljekovite vode i staklarskoj tradiciji.

Noću dok su svi spavali, medvjedići su razgledali grad Lipik, vidjeli zgradu lječilišta, gradski perivoj i paviljon iznad izvora termalne vode, a ujutro iz prikrajka ispratili kočiju s veličanstvenim lipicancima koja se provezla gradom.

S Dravkom su se rastali tužnog srca, obećavši da će se vratiti u ovaj lijepi kraj.

A vi se, dragi Hlapićevci, zabavite i uz slikovnicu, bojanku, puzzle i igru na ploči „Velika utrka lipicanaca“. Potražite ih u Hlapićevom online dućanu.

Recent Posts