UKOLIKO NE VOLITE POVRĆE…

povrce_mala

Povrće je izvor zdravih sastojaka koje naše tijelo treba da bi rasli i bili zdravi. A svako dijete voli znati da je izraslo centimetar – dva i ne želi biti bolesno jer se tada ne možemo igrati u parkiću, vrtiću ili ići u školu gdje nas čekaju naši prijatelji.

Kako mnoga djeca povrće ne vole, Hlapić nam je dao nekoliko savjeta kako bismo ga lakše prihvaćali na svom jelovniku i konačno – zavoljeli.

Ako vas smeta zelena boja koja prevladava kod povrća, mama može zamotati povrće u mesnu roladu ili ga usitniti jako, jako i pomiješati s povrćem čija vam se boja sviđa, mesom, tjesteninom i drugime što volite jesti.

Miješanje s drugom hranom pomoći će i da okus koji vam možda ne odgovara bude prevladan, a vi ćete ipak jesti zdrave povrtne namirnice.

Od brojnih vrsta voća može se napraviti i pire s malo mlijeka i maslaca, pa će osjećaj biti sličan kao da jedete pire od krumpira koji – obožavate!

Ljeti povrće može biti servirano i kao sladoled: pomiješano s malo voća i jogurta i zamrznuto može postati poslastica. Zanimljivo, zar ne?

Na kraju Hlapić ima još jedan savjet, zlata vrijedan. Imate li priliku, vrt ili veći balkon, pokušajte zasaditi povrće i sudjelovati u njegovom uzgoju. Gledajući kako raste, zavoljet ćete ga, a samim time će vam i ideja o konzumaciji povrća postati – prirodna.

Recent Posts