NAPRAVI S HLAPIĆEM: AVIONI OD ŠTAPIĆA OD SLADOLEDA

avioni-od-stapica-za-sladoled

Hlapić uvijek zagovara da u svojim likovnim projektima za materijal iskoristite nešto što biste inače bacili; na taj način pridonosimo manjem zagađivanju naše planete, te istovremeno štedimo vlastiti novac. I zato evo jedne ideje: avioni od štapića od sladoleda!

Za svaki avion trebat će ti po dva štapića od sladoleda za krila, po jedna drvena kvačica za tijelo aviona i malo tvrđeg kartona za rep. Uz to, trebat ćeš boje, a savjetujemo ti tempere ili akrilne boje koje će se dobro primiti za drvo, škare i univerzalno ljepilo.

Predlažemo da avion bude u dvije kontrastne boje: odluči koje će to biti te oboji štapiće i kvačicu. Rep izreži od debljeg kartona u istoj formi kao što su i štapići, ali uži i kraći. Sve obojeno mora se dobro osušiti, najbolje preko noći, tako da ćeš avion sastaviti tek sutradan lijepeći međusobno dijelove koje si pripremio.

No, jedan avion kao niti jedan pa će ti za eskadrilu trebati veći broj štapića i kvačica. Odaberi i različite boje tako da imaš najšareniju eskadrilu na svijetu.

Recent Posts