ŠTO RADITI OVOG LJETA: OTKRIJTE S HLAPIĆEM TAJNE MINI VRTLARENJA

vrtlarenje

Lijepo je gledati biljke kako rastu, a posebno je veselje brati plodove koje smo sami uzgojili. I zato je vrtlarenje ne samo lijep već i “plodnosan” hobi.

Ukoliko mislite da za ovaj hobi nemate uvjeta jer nemate vrt u kojem bi sadili biljke, Hlapić će vam prišapnuti da nije mjesto najbitnije, koliko je važna volja, ljubav prema bilju i znanje koje ćete stjecati s iskustvom. Ukoliko nemate vrt, možete saditi na terasi ili balkonu, pa čak i na prozoru.

Kako je sada ljeto, vrijeme sadnje je uglavnom prošlo, a biljke za ovih vrućih dana treba zalijevati, povezivati, čistiti od bilja koje mu usporavaju rast i….ubrati sve što je zrelo i mmmm, fino. U stvari, ovo ljeto iskoristite da saznate što više o vrtlarenju i steknete prva iskustva.

Slobodne trenutke u vrtu iskoristite za razgovor sa starijom osobom što bi u vašem vrtu ili na balkonu moglo dobro rasti. Kad  odaberite 1 ili 2 biljke koje su vam posebno drage (ili ih volite papati), zamolite da vam za proljeće nabave sjeme kako biste ih pokušali uzgojiti sami.

Vrtlarenje vas uči strpljenju i brizi, približava prirodi i uči stvarima koje možda u životu postanu ozbiljan hobi.

Recent Posts