UKRASI VAZU SUHIM LIŠĆEM

vaza-lisce

Priroda nas ovih dana obilato daruje suhim lišćem najrazličitijih boja. Sakupite nekoliko skupina lišća istih veličina, a različitih boja za svoj kreativni projekt.

Zamolite starije osobe da potraže rasparene čaše ili vaze na kojima ćete isprobati ovaj pravi jesenski kreativni projekt.

Osim lišća i vazica/čaša trebat će vam još:
-univerzalno ljepilo
-škare
-za zaštitu, ljepilo za decoupage (služi kao ljepilo, ali i štiti da se motiv ne ljušti; kad se osuši nije više ljepljiv)

Razvrstajte na stol grupe lišća koje ste prikupili i usporedite s kojom čašom vam koja najbolje pristaje.

Potom prislonite nekoliko listova uz stijenku čaše da vidite kako stoje i kojim ćete ih redom lijepiti. Kada ste odlučili, možete krenuti s radom.

Na poleđinu svakog lista stavite univerzalno ljepilo, lagano razmažite i zalijepite na mjesto koje ste odabrali.
Kada oblijepite cijeli krug, odrežite one dijelove lista koji proviruju preko dna ili vrha čaše/vaze. Na kraju, za zaštitu, sve premažite 1-2 sloja ljepila za decoupage jer će to štititi vaše lišće da se ne pokida, a služit će i kao zaštita od vlage.
Ovaj vaš uradak može koristiti i kao vaza za suho cvijeće ili pak kao svijećnjak u koji stavite malu električnu lučicu. Zapamtite, pravu svijećicu-lučicu smijete koristiti sam u prisustvu odraslih osoba!

Recent Posts