HLAPIĆ SPORT: RUKOMET

hlapic_rukomet

Rukomet je jedan od najpopularnjih timskih sportova: dinamičan, kreativan i zabavan. Podsjetimo se najvažnijih pravila igre kako bi praćenje utakmica bilo još zanimljivije.

Rukomet igraju 2 ekipe od po sedam igrača. Igra se odvija jako brzo, između dva gola, koje igrači rukom gađaju loptom s udaljenosti od 6 i više metara.

Igraju se dva poluvremena po 30 minuta, a cilj je postići što veći broj golova.

Vrata su slična nogometnima, ali manja, kao što je i teren puno manji od nogometnog. Za razliku od nogometa, rukomet se igra u dvoranama.

Najstroža kazna u rukometu, osim isključivanja igrača, je pucanje tzv. “sedmerca”. Izvodi se s bijele crte koja je udaljena 7 metara od gola i golman ga teško brani.

Od rukometaša se očekuje ne samo brzina, već i okretnost i snaga. Nekada su rukometaši i rukometašice bili relativno niskog rasta, a danas ovaj sport zahtjeva da igrači i igračice budu ne samo snažni već i višeg rasta.

Hrvatski rukometaši već su dugi niz godina u vrhu svjetskog rukometa pa je ovaj sport postao vrlo popularan. Uz uspjehe naših rukometašica, očekujemo da će se za ovaj sport zainteresirati i veći broj djevojčica.

Još više o rukometu možete naučiti uz DVD “Hlapićeve sportske igre 2” koje možete nabaviti u Hlapićevom online dućanu.

Recent Posts