MAMIN RUČAK JE BOLJI OD TZV. BRZE HRANE

slow-food-hrana

Hamburgeri, ponfrit, pizza, hot dog i druga brza hrana (tzv. „fast food“) koju rado jedemo, možda jest fina, ali nije zdrava.

To je hrana koja se na mjesta gdje ju kupujemo doprema tako pripremljena da nam je mogu servirati u najvećoj brzini. Zbog načina pripreme, sadrži puno masti i šećera od kojih se debljamo i s vremenom možemo razboljeti.

Puno je zdravije jesti hranu koja se s puno pažnje priprema kod kuće, kuha na način da se svi sastojci pripreme u vremenu koje je realno potrebno da se nešto skuha.

Mama i drugi ukućani koji ti kuhaju obrok paze da u njemu ima svih sadržaja koji su važni da zdravo rasteš i da ne budeš bolestan.

Zato, i kad ti se nešto ne sviđa, probaj i pojedi barem malo. S vremenom ćeš možda zavoljeti neku hranu, može ti čak postati omiljena.

Ukoliko nisi kod kuće, a gladan si, bolji izbor od tzv. brze hrane je jogurt ili neki drugi mliječni napitak, neka voćka, integralni kreker…Izbjegavaj i proizvode iz pekare koji jednako tako nisu zdravi ukoliko ih jedeš često.

Hrana je naša energija za cijeli dan, za rast i dobro zdravlje. Zato pazimo što jedemo, jedimo hranu koja se priprema kod kuće i birane obroke kad nemamo prilike sjesti za stol.

Dobar tek uz zdravi obrok žele vam Hlapić i Gita!

Recent Posts