MOJ NOVI HOBI: SAKUPLJANJE KAMENČIĆA

kamenje_mala

Sa sakupljanjem kamenčića možete početi u bilo kojem trenutku jer ih možete naći već u vašem parkiću, dvorištu, školskom dvorištu ili odlaskom na more, uz rijeku, jezero i u planinama.

Ono što će hobi od samog početka učiniti zanimljivim je povećalo kojim ćete svaki prikupljeni kamenčić moći pogledati iz blizine. Kakvog sve kamenja ima, koje su im karakteristike i kojoj vrsti pripadaju, možete saznati na internetu ili iz neke knjige o kamenju i mineralima koju možete potražiti u lokalnoj knjižnici ili pak kupiti u knjižari.

Za pohranu onih kamenčića koje ćete odlučiti sačuvati, možete koristiti plitke kutije u kojima ćete napraviti manje pregrade ili staklenke. Svaki kamenčić pohranite u malu plastičnu vrećicu na koju stavite naljepnicu s mjestom i datumom gdje ste ga pronašli.

Kad krenete na sakupljanje kamenčića, ponesite ruksak u koji stavite zaštitne rukavice koje vam mogu zatrebati, malo vode (ukoliko vode neće biti u blizini) kako biste kamenčić isprali da biste ga pogledali s povećalom te odlučili hoćete li ga ponijeti kući ili ne.

Svoj zbirku organizirajte prema boji kamenčića, tipu kamena ili minerala ili mjestu na kojem ste ga pronašli.

Ukoliko vas ovaj hobi zainteresira, svaki vaš izlazak iz kuće, izlet ili putovanje dobit će još jednu dimenziju više: uzbuđenje zbog očekivanog pronalaska novih uzoraka kamenčića i minerala za vašu zbirku.

I ne zaboravite posjetiti izložbe kamenja i minerala u vašoj blizini. Tamo ćete upoznati ljude koji se bave istim hobijem, a možda s vremenom i vi izložite svoju zbirku.

Recent Posts