MOJ NOVI HOBI: SCRAPBOOKING

scrapbook

Ukoliko vole rezuckati, lijepiti i kreativno slagati, scrapbooking je pravi hobi s kojim naši Hlapićevci mogu započeti već u predškolskoj dobi, a njime se mogu baviti kroz cijeli život.

Scrapbook je album u kojem se lijepljenjem i slaganjem bilježe uspomene: rođendani, ljetovanja, izleti, pa i naizgled obična svakodnevna događanja u obitelji, vrtiću ili školi, neka vrsta šarenog vizualnog dnevnika.

Za scrapbooking će ti trebati stranice od malo debljeg papira koji možete bušiti i slagati u kartonski registratorić čije ćete korice također sami urediti.

Prvo treba odabrati podlogu stranice koja će odgovarati temi koju želite zabilježiti u albumu: na bijeli papir nalijepiti tanji s nekim uzorkom (ostatak ukrasnog papira, salvetu, kolaž papir, izreske iz novina) ili ga samostalno obojati u boje koje će odgovarati temi i iscrtati željeni uzorak.

Potom ćete odabrati fotografiju nekog događaja ili svoj crtež i slagati cjelinu stranice dodatno je ukrašavajući vrpcama, mašnicama, stikerima, cvijetovima, razglednicama…ili nekim prirodnim materijalima koje ćeš uzeti iz prirode: suhi list, cvijetić koji će se osušiti. Na stranici možeš još nešto dodatno napisati ili je ukrasiti crtanjem. Mašti nema kraja!

Trebat će ti još i škare, obične i one koje režu tako da rade uzorak na papiru (tipa cik-cak), univerzalno ljepilo, boje, flomasteri, markeri i olovka.

Scrapbook (album) može biti i lijepi poklon za nekoga koga voliš. Odredi temu albuma i osmisli svaku stranicu misleći na osobu kojoj ćeš ga pokloniti: što ona voli, što ju veseli, zašto je tebi draga i što vas veže. Savjet: kreni ga pripremati na vrijeme kako bi bio rađen s pažnjom.

Recent Posts