HLAPIĆ I GITA UŽIVAJU U MAGIČNOM ADVENTU

adventska-svjetla

Vrijeme adventa u gradove i mjesta donosi atmosferu bajki. Svjetla i blagdanski ukrasi pretvaraju ulice i gradske trgove u snježne aleje, a izloge trgovina u prizore iz filmova i kazališne scene.

Uz svjetski poznate destinacije koje donose ovu sjajnu atmosferu, a među njima i Advent u Zagrebu, sve su brojniji i naši drugi gradovi i mjesta koji u prosincu odijevaju ovo magično ruho.

Gdje god bili ovih dana, uživajte u atmosferi koju donosi samo kraj kalendarske godine.

Uživajte u mirisu cimeta i drugih mirodija, u zvucima blagdanskih pjesmi, ushićeni treperenjem svjetala. Obiđite štandove i vidite što nude; posebnu pažnju obratite predmetima izrađenima rukom jer možete i sami dobiti neku dobru ideju ili se barem diviti autorima tih dopadljivih predmeta. Zastanite, popijte vrući čaj ili čokoladu…Možda se nudi i neka slastica. I, eto, trenutaka za pamćenje!

I onda, kada se vratite kućama, u toplini svog doma, naslikajte tu atmosferu koju ste doživjeli. Ako ste spretniji s riječima nego s kistom, napišite kratku pričicu ili par stihova. Tako će ti prelijepi događaji dobiti još jednu dimenziju – dimenziju vaše kreativnosti.

Recent Posts