KAKAV ADVENTSKI KALENDAR PRIPREMATE?

adventski-kalendar-vlak-920

U vrijeme adventa najmlađi će svakoga dana pronalaziti razlog za veselje otvaranjem po jednog polja adventskog kalendara. U njima će pronalaziti male poklončiće, poruke koje podučavaju simbolici vremena adventa ili možda, ideje za kreativne zadatke kojima ćete se moći zabavljati u ovom najradosnijem dijelu godine.

Za izradu adventskog kalendara mogu poslužiti prazne kutijice od šibica, male papirnate vrećice koje možete izraditi sami od šarenog papira iz časopisa ili od kolaž papira, šarene male krpice koje ćete skupiti u “vrećice” i povezati ukrasnim vrpcama, male kuvertice od papira, plastične čaše, staklenke koje je mama sačuvala, jednom riječju, bilo što u što se može spremiti neka slatka sitnica ili pak majušni poklončić.

Od tih materijala treba izraditi 24 “džepića”, “pretinca”. Nakon toga treba još osmisliti kako će se oni staviti na okup: hoćete li ih pričvrstiti na neku podlogu (tablu), objesiti jedno pored drugog na neku vrpcu ili pak od njih oblikovati, primjerice, oblik božićnog drvca.

Na kraju. ali ne i najmanje važno: na svaki “džepić” treba pričvrstiti, zalijepiti ili nacrtati jedan broj – od 1 do 24. I za njihovu izradu možemo posegnuti u svoj kreativni duh!

Ideja je, kao što vidite, na pretek! Veselite se i ne zaboravite: svakoga dana čeka vas jedno iznenađenje.

Recent Posts