BOŽIĆNO DRVCE

drvce vece

Božićno drvce jedan je od najljepših simbola Božića.

Tradicionalno, kitimo ga na Badnjak ukrašavajući ga kuglicama, lampicama, te raznim šarenim ukrasima koje možemo izraditi i sami.

U vrijeme kad su vaše bake i djedovi bili djeca drvca su se ukrašavala jabukama, narančama, orasima, suhim kolačićima, vatom, svijećicama i sl.

Drvca mogu biti prirodna ili umjetna. Prirodna drvca mogu se kupiti i u teglama s korijenjem te ih možemo koristiti više godina, a potom zasaditi u vrtu.

Osim kićenja, posebno veselje čini kupovina božićnog drvca. Ukoliko kupujemo prirodno drvo, tijekom odabira uživat ćemo u mirisima borovine koja će nas okruživati. Svako drvce kao da svojim izgledom sugerira svoj “karakter” i gledajući ih na taj način, svatko će si odabrati drugačije drvce. I onda se družiti s njim u tjednima koji su pred nama.

Uskoro će mirisati i cijela prostorija u koju ćemo ga unijeti, ali… pravo uzbuđenje tek dolazi.

Dragi Hlapićevci, neka kupovina božićnog drvca bude veselje za vas i vašu obitelj! Na Badnjak, dok ga budete kitili, pustite glazbu s omiljenim blagdanskim pjesmama i zapjevajte. Okitite ga ukrasima koje već imate i novima koje ste izradili tijekom ovih blagdanskih dana.

Recent Posts