BLAGDANSKO KUĆNO KINO

Filmsku večer u obiteljskom krugu uz omiljene blagdanske filmove, započnite pripremama kojima ćete ispuniti cijeli dan druženjem, zabavom i iščekivanjem, Uz kolačiće, omiljene grickalice i tople napitke, osmislite i dodatnu zabavu koja će gledanje filmova učiniti još zabavnijim.

Kako smo mnoge blagdanske filmove gledali već više puta, a svejedno im se jednako veselimo, osmislite kratak kviz ili igre kojim ćete gledanje poznatog filma učiniti zanimljivijim. Zadaci mogu biti primjerice da zapamtite rečenicu koju junaci najčešće izgovaraju, da brojite koliko puta se nešto pojavljuje ili događa u filmu, koja boja je najprisutnija u filmu, koje je boje odjeća glavnih junaka (posebno zanimljivo u crtićima u kojima junaci ne mijenjaju odjeću), koji lik je najsipatičniji, koji je negativac…Nakon filma zabavite se i produžite ugodno druženjem usporedbom odgovora i razgovorom o filmu.

Za završetak filmske večeri, pripremite posudu u koju će svi ukućani ubaciti papirić s nazivom filma koji žele gledatiti slijedeću večer. Papiriće nemojte otvarati do sutradan ujutro kako bi film uz koji ćete zajedno uživati ostao – iznenađenje.

Priprema za slijedeću filsku večer može uključiti dogovor da svi obuku nešto što će imati veze s filmom. Neka svi sačuvaju kao tajnu što će obući pa će trenutak okupljanja pred televizorom biti trenutak dodatnog iznenađenja, smijeha i zabave.

Imamo još jednu odličnu ideju! Zašto ne biste kao uvod u filmsku večer pripremili večeru koja će se vezivati za film: ako se radi o filmu o Djedu Božičnjaku, neka se na stolu nađe što više crvenih namirnica i ukrasa. Ako nas očekuje film koji se događa u polarnim krajevima s puno snijega i leda, ukrasite stolnjak pahuljicama izrađenima od papira…Ideje su neiscrpne!

Osim stola, možete dogovoriti i ukrašavanje prostorije dnevnog boravka ili čak čitavog stana na način da se uklopi u film koji ste odlučili gledati. Puno toga pronaći ćete među igračkama, u spremištima, na tavanima i u garažama. Ovo može biti zabava svih ukućana tokom cijelog dana!

Za svoju filmsku večer možete dogovoriti i plaćanje ulaznice. Možete izraditi svoje kino ulaznice, obojati ih, ukrasiti ili možete dogovoriti da će ulaznica biti nešto što će svatko od vas pripremiti tokom dana: nacrtati nešto, snimiti fotografiju mobitelom, osmisliti i snimiti smiješan video, snimiti pjesmu koju ćete otpjevati, pripremiti neku slasticu…I eto dodatne zabave!

Tko još kaže da gledanje poznatih filmova ne može biti zabavno. Čak i zabavnije!

blagdansko-kucno-kino
Recent Posts