DRAGI PRVAŠIĆI!

Kad krenete u školu, učit ćete i kako se sigurno kretati u prometu na putu od kuće do škole i nazad. Mnoga ste pravila već naučili dok ste pohađali vrtić i mnogima su vas podučili roditelji i drugi stariji članovi obitelji.

Za Hlapićevce su najbitnija pravila kako se i na kojem mjestu sigurno prelazi cesta.  Znaš li ih i ti? A znaš li što ti poručuju pojedina svjetla na semaforu: crveno, žuto, zeleno? I što znače pojedini prometni znakovi? Ukoliko ne postoji nogostup, već se moraš kretati po prometnici, kako ćeš to učiniti najsigurnije? Smiješ li se igrati u blizini prometnice? Na koju stranu trebaš pogledati prvo, a na koju potom kad prelaziš cestu? Smiješ li prelaziti cestu na neoznačenom mjestu ukoliku su u blizini “zebra” (obilježen pješački prijelaz), pothodnik ili nadvožnjak? Što je bitno imati na odjeći i obući, školskoj torbi i biciklu kako bi bio uočljiviji u prometu noću? Ukoliko se u prometu krećeš u grupi, s prijateljima, kako se trebaš ponašati?

Najbitnija pravila kretanja pješaka u prometu možeš ponoviti i naučiti kroz igru uz interaktivni CD ROM “Poštujte naše znakove”, a uz istoimene karte lakše zapamtiti prometne znakove. Poučne su i pjesmice o prometu na CD-u “Poštujte naše znakove” koje ste već puno puta čuli, ali možda niste još dobro naučili riječi i razumjeli sva prometna pravila na koja nas upućuju.

Sve proizvode projekta “Poštujte naše znakove” možete pronaći u Hlapićevom online dućanu. Klikni i ti!

PNZ – poštujte naše znakove
Recent Posts