ŠTO RADITI OVOG LJETA: HLAPIĆ IDE U PLANINE

planinarenje

Planinarenje po čistom i svježem gorskom zraku ispunjava srce i dušu osjećajem pripadnosti veličanstvenoj prirodi koja nas okružuje.

Bezbrojni šumski i planinski putevi koji vode na neki lijepi vidikovac, cvrkut ptica, šum lišća i nepostojanje bilo kakvih uznemirujućih zvukova bučne civilizacije, nagrađuju planinare za njihov trud i napor.

A kad se put približi kraju i otvori pogled na okolne vrhove, daleke doline u kojima smo ostavili rijeke, jezera ili more, možemo samo duboko udahnuti i biti sretni zbog svih onih koraka i koračića koje smo napravili.

Zrak u planinama je svjež, zaboravljamo na uzavrelost gradova i prevrući kamen na plaži. Ostanemo li prespavati u planinarskom domu, a tome se Hlapić jako veseli, družit ćemo se uz večeru s jednostavnim ljudima, možda uz pjesmu i svjetlost svijeća ili otvorene vatre. I onda zaspati u potpunoj tišini, usred ljeta pokriveni dekicom.

Spremite ruksak, bocu vode, sendvič i grickalice, praktičnu odjeću i čvrste cipele, kapu i toplu vesticu i krenite uzbrdo!

Recent Posts