NAPRAVI S HLAPIĆEM: CVIJET OD KONCA ILI VUNE

cvijet-na-papiru

S proljećem dolazi nam onaj veličanstveni period cvjetanja: pronalazit ćemo obilje cvijeća na livadama, oduševljavat će nas voćke u cvatu, izbor cvijeća u cvjećarama, rascvali balkoni i okućnice…Boje, mirisi, boje, mirisi….Bit će jako inspirativno i za neki vlastiti uradak kao što je izrada ovog cvijeta na papiru.

Trebat će ti končano pletivo u raznim bojama ili pak možeš koristiti vunu, tanju ili deblju.

Na debljem bijelom papiru nacrtaj obrise cvijeta i onda s jako zašiljenom običnom olovkom izbuši rupice (koje proširi onoliko koliko je debeli materijal s kojim ćeš raditi tako da možeš lagano provlačiti).

Odaberi boje prediva od kojih želiš izraditi cvijet: neka budu vesele, prave proljetne. Za mjesto tučka, izreži krug od tvrđeg papira u boji.

Pri radu će ti trebati još škarice i ljepilo.

Uzmi dulji komad prediva/vune u jednoj boji, napravi čvorić na jednoj strani da ti se ne izvuče i kreni provlačiti kroz rupice s jedne strane cvijeta, na drugu. Kad završiš s jednom bojom, na poleđini sveži čvorić na drugi kraj tako da ti se ne izvuče niti na kraju, a višak nakon toga odreži.

Nakon što provučeš sve boje koje želiš, zalijepi tučak od papira.

Sliku cvijeta možeš objesiti kroz tanku rupicu, a ispadne li jako lijepo, zamoli starije da ti uokvire pa ga možeš držati i na stolu ili izvješenu na zidu.

Recent Posts