SIGURNOST NA INTERNETU: PRIJATELJI S INTERNETA

budisiguran_2_sastanci-1

Sigurno si preko interneta već upoznao nekog novog prijatelja.

Druženje i prijateljstvo obogaćuju nas, ali treba biti i oprezan. Obzirom da prijatelje s interneta ne poznaješ u stvarnosti, moraš uvijek imati na umu da oni mogu zaista biti osobe za koje se prestavljaju, ali se mogu predstavljati i lažno, a tada to najčešće čine iz nekih loših namjera.

Ukoliko taj “virtualni prijatelj” predlaže da se susretnete u stvarnosti i upoznate, a ti misliš da bi bilo lijepo upoznati ga jer imate puno zajedničkih tema, nemoj to NIKADA učiniti bez prisustva roditelja ili drugih starijih osoba, eventualno većeg broja tvojih prijatelja!

Ima li osoba lažni identitet na internetu i nije dijete kao i ti, taj bi susret mogao iskoristiti da od tebe dobije podatke koje mu NIKAKO ne smiješ reći (adresu, broj telefona, podatke o tvojim roditeljima ili drugim rođacima, u koju školu / vrtić ideš, gdje je tvoje mjesto za igru i slično) ili ti može pokušati učiniti nešto nažao.

Stoga, oprez! Druženje i stjecanje novih prijatelja je jedna od najljepših stvari na svijetu, ali nisu sve osobe koje susrećemo na internetu (niti u stvarnosti) dobronamjerne i iskrene.

Recent Posts