HLAPIĆ SPORT: RUKOMET

hlapic_rukomet

Europsko rukometno prvenstvo održava se u čak tri zemlje: Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a među najboljim reprezentacijama je i naša! Pratimo njihove utakmice i navijamo, a da bismo što bolje razumjeli što se događa na terenu, podsjetimo se najvažnijih pravila rukometne igre.

Rukomet igraju 2 ekipe od po sedam igrača. Igra se odvija jako brzo, između dva gola, koje igrači rukom gađaju loptom s udaljenosti od 6 i više metara.

Igraju se dva poluvremena po 30 minuta, a cilj je postići što veći broj golova.

Vrata su slična nogometnima, ali manja, kao što je i teren puno manji od nogometnog. Za razliku od nogometa, rukomet se igra u dvoranama.

Najstroža kazna u rukometu, osim isključivanja igrača, je pucanje tzv. “sedmerca”. Izvodi se s bijele crte koja je udaljena 7 metara od gola i golman ga teško brani.

Od rukometaša se očekuje ne samo brzina, već i okretnost i snaga. Nekada su rukometaši bili relativno niskog rasta, a danas su zahtjevi ovog spota da igrači budu visoki, gotovo kao i košarkaši.

Hrvatski rukometaši već su dugi niz godina u vrhu svjetskog rukometa pa je ovaj sport popularan među djecom.

One koji žele saznati još više podsjećamo na DVD “Hlapićeve sportske igre 2” koje možete nabaviti u Hlapićevom dućanu i online trgovini.

Recent Posts
Hlapićev dućan