NAPRAVI S HLAPIĆEM: ZUMBULI OD KOLAŽ PAPIRA

zumbuli-mali

Znate li kako zumbuli intenzivno mirišu i mame nas dok prolazimo kraj njih? Osim što mirišu, prelijepih su boja i lijepa dekoracija za naš stol. A zumbule možeš izraditi i sam od kolaž papira.

Treba će ti tamno zeleni papir za stabljiku i lišće i razne žive boje za glavice zumbula. Ono što je za ovaj projekt najvažnije je da naučiš kako namotati papir da napraviš kovrčice.

Za vježbu, nareži nekoliko trakica debelih cca 1 centimetar, dugačak 10-tak centimetara. Posluži se malo debljom okruglom običnom olovkom. Primi trakicu, presavij je preko olovke, pritisni rukom papir na olovku i, čvrsto držeći, povuci olovku cijelom dužinom trakice. Što ćeš čvršće pritisnuti, kovrčice će biti jače.

Nareži puno zelenih trakica. Uzmi dugačku slamčicu za sok i namaži je ljepilom i namotaj zelenu trakicu da prekrije slamčicu. Jedan dio trakice neka ostane slobodan jer će imati ulogu lista. Krajeve mu izreži u šiljak i mrvicu povuci olovkom. Isto ponovi s još 2-3 trakice na način da svaka završi na svojoj strani tako da stabljika bude okružena listovima.

Potom kreni izrađivati glavicu zumbula. Pripremi kraće trakice u boji, nakovrčaj gornji dio, a donji zalijepi na slamčicu i tako redom prema gore, sa svih strana.

Krasan je cvijet, taj tvoj zumbul!

Recent Posts