HLAPIĆEVA TEMA – ZDRAVI ZUBI

pranje-zubi-novo

Dragi Hlapićevci, mnogima od vas već je ispao neki od mliječnih zubića i izrastao veći, trajni zub. Naučimo kako čuvati zubiće!

Iako smo uvjereni da ste i svoje mliječne zubiće pazili i mazili, redovito prali i kontrolirali kod zubara, ove trajne zube trebat će čuvati s još više pažnje jer nas trebaju služiti cijeli život.

Tko još ne zna ili ne poštuje ovo pravilo treba što prije naučiti da zube treba redovito prati: ujutro, navečer i, po mogućnosti nakon svakog slatkog zalogaja.

Pranju zuba četkicom i pastom za zube treba posvetiti nekoliko minuta i učiniti to temeljito i brižno. Sigurno su vas roditelji tome već poučili, a ako još niste dobro usvojili tehniku kružnog četkanja, predlažemo da navečer zajedno perete zube s mamom ili tatom i oponašate kako oni to rade.

Pažnju treba pokloniti i ishrani. Treba jesti što manje slatkiša, iako su vam oni jako dragi. Treba piti mlijeko i jesti povrće i voće. Tada će se zubi manje kvariti i dobivati sve ono što će ih činiti čvrstima i zdravima.

I na kraju, treba posjećivati zubara, redovito za kontrolu zubi i čim se osjeti neka nelagoda ili bol u zubu. Redovito posjećivanje zubara činit će popravke manjima, a zubi neće boljeti.

Ne zaboravite! Zdravi i lijepi zubi čine i vaš osmijeh neodoljivim. A lijep osmijeh otvara mnoga vrata!

Recent Posts