MAGIČNO VRIJEME ADVENTA

snjegovici-mala

Vrijeme adventa mnoge gradove pretvara u bajkovita mjesta. Razlog tome su prekrasni blagdanski ukrasi koji u to vrijeme krase ulice, gradske trgove i izloge trgovina. Iako su najpoznatija odredišta u našoj blizini Beč i Salzburg u Austriji, brojni su gradovi koji nude prizore koji postoje još samo u mašti.

No, sve je veći broj i naših gradova u prosincu odijeva magično ruho. Ponekad je predbožićna atmosfera čak bolja u manjim mjestima, posebno ako ulice i trgove zabijeli snijeg. Tada čarolija postaje nezaboravna! Bezbroj malih svjetalca, meki svjetlucavi bijeli tepih koji prigušuje sve zvukove i miris cimeta i drugih mirodija i začina u zraku…
Gdje god bili ovih dana, uživajte u atmosferi koju donosi samo kraj kalendarske godine.

Obiđite štandove i vidite što nude; posebnu pažnju obratite predmetima izrađenima rukom jer možete i sami dobiti neku dobru ideju ili se barem diviti autorima tih dopadljivih predmeta. Zastanite, popijte vrući čaj ili čokoladu…Možda se nudi i neka slastica. I, eto, trenutaka za pamćenje!

I onda, kada se vratite kućama, u toplini svog doma, naslikajte tu atmosferu koju ste doživjeli. Ako ste spretniji s riječima nego s kistom, napišite kratku pričicu ili par stihova. Tako će ti prelijepi događaji dobiti još jednu dimenziju – dimenziju vaše kreativnosti.

Recent Posts