NAPRAVI S HLAPIĆEM: OMOTAJ KNJIGE!

omoti knjige ok

Kada dobiješ knjige i bilježnice za novu školsku godinu, možda ćeš poželjeti da ih učiniš jedinstvenima, kakve neće imati nitko drugi.

Umjesto korištenja omota koji se kupuju uz knjige, Hlapić će te poučiti kako da sam napraviš omot za knjigu ili bilježnicu.

Trebat će ti:

-papir većih dimenzija od kojeg ćeš napraviti omot

To može biti kupljen ukrasni papir koji ti se dopada, ali može biti i jednostavan bijeli papir ili papir koji ćeš napraviti razrezivanjem papirnate vrećice koju ćeš tako još jednom iskoristiti i doprinijeti čuvanju šuma.

Jednostavan bijeli papir možeš ukrasiti i sam tako da na njega nalijepiš isprintane fotografije s ljetovanja, slike izrezane iz časopisa, stihove pjesama koje voliš, svojim crtežima i slično. Sigurno i ti imaš svojih ideja – budi kreativan!

-škarice

-ljepilo

-ravnalo

Rasprostri papir velikih dimenzija ispod rastvorene knjige/bilježnice i izreži tako da sa svake strane korica ostaviš 2 cm viška.

Nakon što si izrezao papir kojim ćeš obmotati knjigu i eventualno ga dodatno ukrasio, ponovno ga položi ispod knjige/bilježnice i presavij sa svake strane na unutarnju stranu korica.

Da bi dobio lijepe završetke preklapanjem stranica papira, napravi „trokutiće“ na rubovima. Ako nisi siguran kako, pitaj baku ili roditelje: oni će znati jer su i sami sigurno omotavali knjige na taj način.

Nakon što si uredno presavio, zalijepi mjesta gdje se stranice preklapaju.

Zar nije lijepo, originalno i kreativno! Ukoliko si oblijepio papir svojim fotografijama sa ljetovanja, one će te cijele godine podsjećati na lijepe trenutke.

Recent Posts